„Nem kérünk kioktatást”, válaszolta Manfred Weber az Orbán-nyilatkozatra

külföld
2020 január 14., 12:51
comments 327
photo_camera Fotó: DAMIR SENCAR/AFP

„A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket. Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak.”

Ezt válaszolta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Euronews kérdésére, hogy mit gondol Orbán Viktor múlt heti kijelentéséről, vagyis, hogy a Néppártnak változnia kell, és vissza kell térnie a konzervatív értékekhez. Weber azt is mondta, figyelik a következő napok fejleményeit. Hétfőn Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár beszélt arról, hogy „az Európai Néppártnak meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését”.

A Euronews idézi a La Republica cikkét is, amely szerint a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között már ott tartanak a tárgyalások, hogy az új frakció neve is megvan: „Konzervatívok és identitás”. Arról múlt héten írtunk, hogy Orbán Viktor legutóbbi varsói látogatását már a Fidesz átülését készíthette elő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.