Az influenzajárvány miatt a szekszárdi és a salgótarjáni kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el

Egészségügy
2020 február 05., 20:52

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban. A tilalom csütörtöktől a kórház minden osztályára érvényes. Az intézmény a fekvő-és a járóbeteg-ellátásra előjegyzett betegeket is arra kéri, hogy láz, légúti betegség vagy hasmenéses tünetek esetén gyógyulásuk után kérjenek új időpontot az ellátásra.

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban is – közölte Laczkó Tamás, a Nógrád megyei intézmény megbízott főigazgató főorvosa. A tilalom a kórház minden osztályára vonatkozik. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint a megyében nőtt az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma, a megbetegedések aránya az ötödik héten átlépte a járványküszöböt.

Emellett országszerte Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Komárom és Pest megye egyes kórházaiban van érvényben az influenza miatt teljes, illetve részleges látogatási tilalom. A teljes lista itt található.

Január 27. és február 2. között 30 ezren, az előző hetinél 72 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Magyarország minden közigazgatási területén nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. (MTI)