A bíróság jogerős megállapítása szerint jogszerűen voltak az MTVA székházában az ellenzéki képviselők

POLITIKA
2020 február 13., 12:48

Immár jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy 2018. december 16-án és 17-én jogszerűen tartózkodtak az ellenzéki országgyűlési képviselők az MTVA óbudai székházában. A DK Sajtóirodájának közleménye szerint a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az első fokon eljáró Budapesti II. és III. kerületi Bíróság ítéletét, amely szerint az országgyűlési képviselők képviselői jogaikkal éltek, így az óbudai jegyző birtokháborítási határozata érvénytelen és semmis.

A birtokháborítási határozat ellen a DK négy képviselője - Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Varju László - illetve hozzájuk csatlakozva a szocialista Kunhalmi Ágnes indított pert.

Varju László a Fővárosi Törvényszék jogerős döntése szerint csak képviselői jogával élt, amikor 2018 decemberében bement az MTVA székházába, ahonnan erőszakkal távolították el.
photo_camera Varju László a Fővárosi Törvényszék jogerős döntése szerint csak képviselői jogával élt, amikor 2018 decemberében bement az MTVA székházába, ahonnan erőszakkal távolították el.

A DK közleményében azt írja, hogy ezek után remélik, Varju László ügyében is igazságos döntés fog születni. Varjut azzal vádolják, hogy erőszakosan lépett fel az őt a székházból - ahol a jelen ítélet szerint jogszerűen tartózkodott - erőszakkal eltávolítani próbáló biztonsági őrök ellen.