A seriffnek kellett rászólnia Elon Muskra, hogy fogja vissza a termelést a Tesla-gyárban

külföld
2020 március 19., 06:53

Miután hét kaliforniai megyében zárlatot rendeltek el a koronavírus miatt, olyan kérdésekre is választ kellett találni, hogy vajon létfontosságúnak számít-e a Teslák gyártása ilyen időkben. 

Kedden kora reggel épp úgy üzemelt Elon Musk cégének fremonti gyára, mintha nem is lenne járvány: tele volt a parkoló, a dolgozók pedig szorosan egymás mellett állva szálltak fel a buszra, hogy hazamenjenek az éjszakai műszak után, írta a Los Angeles Times

photo_camera Elon Musk

A Tesla alapítója hétfőn azt írta az alkalmazottaknak, hogy ha akarnak, otthon maradhatnak, de a gyár nyitva marad. „Őszintén szólva azt hiszem, a koronavírus-pánik messze több kárt okoz, mint maga a vírus” - írta, és hozzátette, hogy bár ő biztosan dolgozni fog, a dolgozók inkább maradjanak otthon, és nyugodjanak meg, mint hogy a munkahelyükön stresszeljenek. 

Hétfőn még az Alameda megyei hivatal szóvivője, Ray Kelly is azt mondta, a Tesla belefér a létfontosságú kategóriába, de másnap már az ellenkezőjét nyilatkozta, és szerán a megyei seriff is azt írta a Twitteren, hogy a Tesla csak minimális kapacitással működhet:

link Forrás

A Tesla aztán közölte, hogy visszavágták a termelést, és az alapesetben tízezer főt foglalkoztató gyárban egyszerre csak 2500-an dolgoznak tovább. „Megértették az álláspontunkat. Elmagyaráztuk nekik, hogy nem folytathatják a szokásos mederben” - mondta Kelly, aki a seriff szóvivője is egyben. Amikor megkérdezték, mi lesz, ha mégis folytatják a termelést, azt mondta, „nem a Tesla hozza a törvényeket”, és ha kell, intézkedni fog a rendőrség. 

A Teslának Sanghajban is van egy gyára, amit bezártak a járvány kitörésekor, de azóta újranyitották.  

Közben egy férfi, aki maga is Teslával jár, és imádja a céget, felszólította Muskot, hogy ne beszéljen idiótaságokat, inkább gyártson lélegeztetőgépeket. Erre Musk azt írta: ha majd hiány lesz, gyártani fog.

link Forrás

Az Egyesült Államokban eddig Kaliforniában hozták a legszigorúbb intézkedéseket a koronavírus-fertőzés lassítása érdekében. A nem létfontosságú üzletek bezárásán kívül arról is rendelkeztek, hogy több millió ember csak a legszükségesebb esetben hagyhatja el az otthonát. Ettől függetlenül vanak, akik továbbra is dolgoznak, mert másképp nem tudnának megélni.