48 órás válsághekkeléssel segítik a hazai fejlesztők a járvány elleni küzdelmet

Válsághekkelést szervez jövő hétvégére, április 3. és 5. között a HWSW.hu egy csomó támogatóval, társszervezővel, segítővel, például  a T-Systemsszel, az Ericsson Magyarországgal, a Fintechzone-nal, a Doclerral, az OTP Mobillal és a Design Terminallal. A Hack The Crisis kezdeményezés Észtországból indult, és már harminc ország csatlakozott, Magyarország tizenharmadikként. A rendezvény tulajdonképpen egy nagy, 48 órás, nonstop „össznemzeti hackathon” és ötletverseny, célja pedig, hogy gyors, hatékony, eredeti megoldásokat dolgozzanak ki a vírus elleni küzdelem frontvonalában küzdők szakembereknek, szervezeteknek illetve más, a járvány miatt nehézségekkel, újfajta problémákkal küzdő civilek, közösségek, oktatási intézmények számára. 

A szervezők megkerestek önkormányzatokat, szakmai szervezeteket is, ahonnan már konkrét feladatokat hoztak. A szervezők négy témakörbe sorolták a problémákat illetve a területeket, amelyekre fejlesztői ötleteket várnak:

1. Save life – Közvetlenül a járvány ellen küzdő egészségügyi intézmények munkáját segítő megoldások.

2. Save communities – A közösségek online kommunikációjának fejlesztése.

3. Save small businesses – A súlyos károkat szenvedő kisvállalkozások számára hasznos mentőötletek, akár új bevételi csatornák keresése, költségcsökkentési megoldások, üzletfejlesztés válságban.

4. Save education – Online oktatás.

A rendezők szerint fontos cél az is, hogy megmutassák mekkora potenciált jelentek
Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, illetve, hogy a válság közepette is képesek „digitális gyorsítópályára” állítani az országot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.