A lengyel parlament ezentúl videókonferencián ülésezik

A lengyel alsóház 250 igen, és 104 nem szavazat arányában úgy döntött, hogy a jövőben a videokonferencián üléseznek majd a járványhelyzet miatt. A kormányzó Jog és Igazságosság pártja már erről is videón szavazott volna, de ezzel az ellenzékiek nem értettek így a csütörtöki ülésre még be kellett menniük a parlamentbe. 

A képviselőket a fertőzésveszély miatt 12 különböző terembe ültették szét, sokan kesztyűt és szájmaszkot viseltek. 

Az elfogadott törvénymódosítás szerint hadiállapot, szükségállapot, katasztrófa-, illetve járványhelyzet idején állhat át videokonferenciára a parlament működése. A képviselőket ellátták az ehhez szükséges eszközökkel. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér