Elismerte bűnösségét a christchurchi merénylő, de egy túlélő sem volt ott, hogy végighallgathassa

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A tavalyi christchurchi mészárlással vádolt 29 éves Brenton Tarrant csütörtökön elismerte, hogy ő követte el a két mecsetben összesen 50 ember életét követelő merényletet - írja a BBC.

A lap ugyanakkor arról is beszámol, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt a merénylet egy túlélője sem tudott a tárgyalóteremben ülni, amikor ez megtörtént.

A bíróság sajnálatát fejezte ki a helyzet miatt, és közölték, az ítélethirdetést a járvány lecsengése utánra halasztják, hogy a túlélők személyesen is jelen tudjanak lenni, amikor azt kimondják.

Az új-zélandi muszlimellenes merénylet perét korábban, még Tarrant beismerése előtt pont azért tűzte ki júniusra a bíróság, hogy a ramadán leteltével az elégtételre vágyó túlélők és hozzátartozók végigkövethessék az tárgyalás-sorozatot.

Az ügyészség 50 rendbeli gyilkossággal és 39 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolta meg a christchurchi merénylőt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó