Koronavírusos lett Ferenc pápa egyik közeli munkatársa

Koronavírussal fertőződött a szentszéki államtitkárság egyik magas beosztású egyházi munkatársa, aki évek óta Ferenc pápa közvetlen közelében él a a vatikáni Szent Márta-házban. Emiatt az egész házat fertőtlenítették, és tovább szigorították a Vatikánváros területén életben lévő járványügyi óvintézkedéseket - jelentette az olasz sajtó.

A Corriere della Sera úgy tudja, a beteg férfinek nem súlyos az állapota, a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-Columbus kórházban ápolják, az olasz főváros második számú járványkórházában. Sajtóinformációk szerint ő az ötödik vatikáni beteg, köztük van a Vatikáni Múzeum két világi dolgozója is.

Az Il Messaggero úgy tudja, a pápai állam területén regisztrált újabb beteg miatt felmerült az Olaszországban már érvényes kijárási korlátozás bevezetése a Vatikánváros területén is. 

A Szent Márta-házat fertőtlenítésén kívül azt tanácsolták Ferenc pápának, hogy a járvány miatt költözzön át a jobban elszigetelt apostoli palotákba, a pápai lakosztályba, ezt azonban a pápa elutasította. Megbeszéléseit és találkozóit viszont korlátozták. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér