Már 8 halottja van a román horrorkórháznak

A maszol.ro a román Stratégiai Kommunikációs Csoportra hivatkozva azt írja, szerda estére újabb három COVID-19 vírussal fertőzött személy halt meg Romániában. Ezzel 17-re emelkedett a koronavírus okozta halálesetek száma az országban. 

A három áldozat közül ketten a Suceava Megyei Sürgősségi Kórház páciensei voltak, mindketten a hetvenes éveikben járó nők.

Az összes eddigi halálos áldozat közül nyolcan a Suceava Megyei Sürgősségi Kórház  betegei voltak - ez az a kórház, ahol legalább 92 dolgozó betegedett meg. A kórházt szerdán ideiglenesen bezárták, az ügyészség pedig eljárást indított betegségek leküzdésének meghiúsítása és hivatali visszaélés gyanújával, mert nem tartották be a járványügyi intézkedéseket. A gyanú szerint

a kórház egyes vezetői elvárták az alkalmazottaktól, hogy akkor is bemenjenek dolgozni, ha pozitív lett a koronavírus-tesztjük, vagy ha még nem ellenőrizték őket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó