Népszava: Koronavírusos lett a járványügy egyik munkatársa

A Népszava információi szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is igazolt koronavírus-fertőzött lett. A lap értesüléseit az intézmény sajtóosztálya nem cáfolta.

Úgy tudják, az érintett egyik közvetlen munkatársát szerdán haza is küldték a hivatalból. Viszont a lap szerint a többi munkatársát nem is tájékoztatták az esetről. Azt, aki valahogy mégis tudomást szerzett róla, arra kérték, ne beszéljen róla.

A Népszava megkeresésére az NNK sajtóosztálya nem cáfolta az információt, de kérdéseikre érdemben nem válaszoltak. Azt írták, 

„sajnos az NNK-ban is van olyan dolgozó, aki laboratóriumi vizsgálattal igazolt Covid-19 pozitív. A járványügyi vizsgálatot a népegészségügyi szakemberek lefolytatták és a szükséges járványügyi intézkedéseket megtették.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér