Spanyolországban tegnap többen haltak meg koronavírusban, mint Olaszországban

738 újabb halálos áldozatot szedett a koronavírus szerdán Spanyolországban - írja a Reuters. Ez azt jelenti, hogy az új áldozatok száma gyorsabban növekedett, mint Olaszországban, ott ugyanis tegnap százzal kevesebb, 638 ember halt bele a fertőzésbe.

A halálos áldozatok összesített száma azonban még mindig jóval alacsonyabb Spanyolországban. Friss, csütörtök reggeli adatok szerint összesen 3674 halálos áldozatot tartanak számon, miközben Olaszországban 7503-at.

Olaszország után most már Spanyolországban is több áldozatot szedett a koronavírus, mint a járvány kiinduló országának számító Kínában.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója szerdai madridi sajtótájékoztatóján viszont modellszámításokra hivatkozva azt valószínűsítette, hogy a járvány az országban most, ezekben a napokban tetőzik - adta hírül az MTI.

Közben a fővárosban, Madridban elkezdődött a létfontosságú ágazatokban dolgozók koronavírus-tesztelése. A rendőrség, a mentőszolgáltat, a tűzoltóság és a háziorvosi szolgálat munkatársainak vizsgálatát végzik el, hogy időben kiszűrjék az esetleges fertőzéseket.

A madridi tartományban, ahol eddig a legtöbb fertőzöttet regisztrálták, a helyi kormány javasolta, hogy a járvány elmúltával egy emlékművet állítsanak az áldozatok emlékére és az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér