Ukrajna még a saját állampolgárai előtt is lezárja határait

Csütörtök esti videóüzenetében jelentette be az ukrán elnök, hogy péntek estétől 

Ukrajna teljesen leállítja a nemzetközi utasszállítást, így lezárja határait saját állampolgárai előtt is.

Volodimir Zelenszkij emlékeztetett arra, hogy két hete jelezte, hogy mihamarabb térjenek haza az ukrán állampolgárok. Ezidő alatt több mint 80 ezer ukrán az állam segítségével tért haza légi úton, vasúton, illetve buszokkal.

"Az ország vezetése nehéz választás elé került, választania kellett a még külföldön maradt és az országon belül lévő 40 millió állampolgár biztonsága között,"

jelentette ki. Hozzátette: a külföldön rekedtekről a külképviseletek gondoskodnak majd. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér