Kásler: A legrosszabb helyzetre készülünk, de a számítások szerint ezt a nehézségi fokot nem fogja elérni a járvány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Több nagyon jónak minősített nyugat-európai ellátórendszer összeomlott, néhány másik ország esetében elérte a teljesítőképességének határát. Mi számolva a járvány lefutásával, pontosan ismerve, hogy mi várható két-három hét múlva, ismerve a magyar egészségügy felkészültségét, a magyar egészségügy nem fog kollabálni” – jelentette ki a Emberi Erőforrások Minisztériumiát vezető Kásler Miklós az M1 kedd esti adásában. Hozzátette:

„A legnehezebb, a legrosszabb helyzetre készülünk fel, de a számítások szerint ezt a nehézségi fokot nem fogja elérni a járvány.”

Szerinte, ha tartható a kormányzat határozott és gyors intézkedései nyomán kialakult kedvező járványhelyzet, akkor elégséges humánerőforrással rendelkezik az ország, nemcsak az ápolónók, védőnők esetében, hanem az orvosok és rezidensek tekintetében is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér