Hatalmas tömeg gyűlt össze a kolozsvári reptérnél

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Romániai hírek szerint nagyjából 1500 ember verődött össze csütörtökön napközben a kolozsvári reptér előtti parkolóban. A Maszol azt írja, az emberek Németországba készülnek idénymunkára, és a beígért charter-járatok indulására várkoznak. A képeken látszik, hogy sok emberen nincs maszk, és szorosan egymás mellett állnak, ami veszélyes a koronavírus-járvány idején. 

Fotó: Youtube

A repülőtér igazgatója azt nyilatkozta, az emberek reggel érkeztek autóbuszokkal, és a parkolóban várakoznak, azt pedig nem a repülőtér, hanem a megyei tanács felügyeli. 

Mircea Abrudan Kolozs megyei prefektus azt mondta, egy magán légitársaság szervezte az utat, és ők tehetők felelőssé a kialakult helyzetért. A járatok 13 és 21 óra közt indulnak, a prefektus szerint az emberek fegyelmezetten, ellenőrzött körülmények közt lépnek be a repülőtérre. A parkolóban összegyűlt tömeget viszont hamarosan szétoszlatja a rendőrség. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér