Híd a munka világába program: több mint négy évvel az ügy kirobbanása után kihallgattak már öt gyanúsítottat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Négy évvel a feljelentés után megtörténtek az első gyanúsítotti kihallgatások az az Országos Roma Önkormányzat botrányos Híd a munka világába programjának ügyében, közölte a DK-s Vadai Ágnes kérdésére a legfőbb ügyész. Polt Péter tájékoztatása szerint öt embert gyanúsítottak meg "különösen nagy vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt." Azt nem tudni, hogy a jelenleg is fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ akkori elnöke, Farkas Flórián is köztük van-e.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-ban mondta fel a 1,6 miiliárdos programról kötött támogatási szerződést a Országos Roma Önkormányzattal. Az OLAF 2018 októberében küldte meg teljeskörű jelentését az ügyről. 

Lényegileg megállapították, hogy a Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet bejegyzésre került, de érdemben sosem működött. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó