Az, hogy a Pesti Srácok bénán hazudik, csak komikus, de amit közben kifecseg, az ijesztő

Média
2020 május 17., 17:13
comments 293

A Pesti Srácok szombaton azt írta, hogy „Zsíros állással fizetheti ki Baranyi Krisztina 444-es házi propagandistáját”. Az önkormányzati választást követően a IX. kerületi újság főszerkesztőjét, Veress Lászlót, aki korábban fideszes képviselő volt, menesztették. 

A polgármester most pályázatot írt ki a posztra. A Pesti Srácok azt állítja, hogy a verseny előre le van zsírozva, és a 444 egyik újságírója, azaz én fogom megnyerni a IX. kerületben kiírt tendert, és így egy rakás közpénzhez férek majd hozzá. 

„Nemcsak a kerületi újságról van itt már szó, hanem önálló médiacégről, amely egy havi magazint és a kerületi tévét is magában foglalja, és amelyet szakmai, valamint gazdasági, pénzügyi szempontból is a főszerkesztő irányít. Egy neve elhallgatását kérő, IX. kerületi önkormányzati munkatárstól úgy értesültünk, hogy tulajdonképpen Ács Dániel, a 444.hu szerzője számára találták ki ezt a főszerkesztői állást.”

Csupán annyit kellett volna tennie Vésey Kovács Lászlónak, a Pesti Srácok szerzőjének, hogy engem vagy az önkormányzatot megkérdez, hogy egyáltalán elindultam-e a tenderen. Ugyanis a cikk megjelenésének időpontjában a pályázat beadási határideje már lejárt. Amikor a cikket publikálták, akkor már pontosan lehetett tudni, hogy el sem indultam a tenderen, így lehetetlen, hogy megnyerjem azt. 

A fenti, óvodás szintű hazudozásánál sokkal jelentősebb az írásban szereplő alábbi részlet: 

„Ez mind nem számít korrupciós ügynek Ács Dániel szerint, aki korábban valahogy nem volt ilyen elnéző. Sokat támadta például Bácskai János előző polgármestert azon parkolási VIP-lista miatt, amely a rendőrségi nyomozás szerint hamisnak bizonyult, és amely lista készítőjével – rendőrségi forrásaink szerint – maga Ács is többször egyeztetett telefonon.”

A kerületi VIP-lista ügye arról szólt, hogy Bácskai János idejében a haverok, rokonok illegálisan ingyenesen parkolhattak a kerületben. A listát megszereztük, a parkolóőrök és a maga a fideszes polgármester, Bácskai János is megerősítette a létezését. Ő maga tett feljelentést az ügyben. Az érdekes a rendőrségi forrás, akire a Pesti Srácok hivatkozik. 

A szöveg alapján az ügyben az egyik érintett híváslistáját lekérte a rendőrség, és ellenőrizték, hogy az illető beszélt-e velem. Majd ezt az információt átadták a Pesti Srácoknak. 

Ami egyfelől mutatja, hogy a Pesti Srácokkal szemben mi, amikor nyomozunk egy ügyben, akkor az érintetteket megkérdezzük. Másfelől, ebből következik, hogy a rendőrség nem csupán a VIP-lista ügyében nyomozott, hanem azt is megpróbálták kideríteni, hogy ki lehetett a forrásunk, ki beszélt a sajtóval, majd a forrást kiadták a pártsajtónak. A Pesti Srácok béna kamuparádéja komikus, ez utóbbi viszont ijesztő. Feltéve, hogy igaz. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.