Csütörtökön töltötte be a 18-at a Deák téri késelés gyanúsítottja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tízen vettek részt a késeléssel és két ember halálával végződött, Deák téri verekedésben csütörtök este, közölte a rendőrség. Két egymástól független társaság verekedett össze, egyelőre vizsgálják, mi volt a háttérben, de úgy tűnik, ad hoc konfliktusról van szó. 

Mindnyájan budapesti, 16 és 23 év közötti férfiak voltak, a gyanúsított éppen csütörtökön lett 18 éves. Őt tíz perccel a bejelentés után fogták el a Nyugati térnél, menekülés közben eldobta a kést, amit a Paulay Ede utcában, egy autó alatt találtak meg a rendőrök. 

Fotó: police.hu

A verekedésben részt vevők  90 százaléka korábban garázdaság, illetve kábítószerrel összefüggésbe hozható cselekmények miatt került a rendőrség látókörébe.

A gyanúsított kihallgatása még zajlik, és ki fogják hallgatni két társát is felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság ügyében. A rendőrség tájékoztatása szerint „az ellentábor elszámoltatása is folyamatban van”. Három lány tanúként szerepel az ügyben, ők próbálták szétválasztani a két társaságot.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó