Elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosárlabdázó

Pénteken, 47 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosárlabdázó, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökségi tagja.

A négyszeres bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes Sitku júliusban töltötte volna be 48. életévét. Legnagyobb sikereit a Budapesti Honvéd, majd az Atomerőmű SE csapataiban érte el. Pályafutása végén visszatért szülővárosába, Nyíregyházára, ahol egy darabig még játékosként majd edzőként, szakvezetőként nagyot lendített a helyi kosárlabdasporton, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. Az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként is nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért.

Sitku Ernőt az MKOSZ saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér