Nagyon kemény felszólítást küldött a kormánynak a Fidesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ma újabb csattanós választ adott a károgóknak az életerős magyar demokrácia. Bár sokan azt huhogják, hogy Magyarországon minden hatalom egyetlen ember kezében összpontosul, ez a hazugság ma ismét lelepleződött. A törvényhozói és a végrehajtói hatalom olyannyira elválik egymástól minálunk, hogy a Fidesz-frakció épp most helyez nagyon erős nyomást a kormányra egy fontos kérdésben. 

A minap ugyanis a kormány bejelentette, hogy visszavonják az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvényt, mert a munkahelyek fontosabbak. 

De a Fidesz ezt nem hagyja annyiban!

„A kormány tegyen további lépéseket az egyszer használatos műanyagok betiltásáért!” - csördített oda rögtön a videóüzenet elején a parlament egyik legjobb szónoka, Böröcz László.

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon a lehető leghamarabb megszabadulhassunk az egyszer használatos műanyagoktól, könnyen újrahasználható és újrahasznosítható termékekkel váltva fel őket - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese. 

Böröcz László hangsúlyozta: a környezet védelme és megóvása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége. A klímaváltozás pedig tény, amelyhez alkalmazkodni kell. „Ebben a küzdelemben fontosnak tartjuk, hogy megszabaduljunk a környezetünket súlyosan terhelő, egyszer használatos műanyagoktól” - mondta a fideszes képviselő, de természetesen azt is kiemelte, hogy a jelenlegi járványhelyzetben hasonlóan fontos cél a munkahelyek megtartása is. 

Ezért olyan megoldást kell találni, amely segíti az érintett cégek technológiai átállását és az ott dolgozók munkahelyének megőrzését is - szögezte le Böröcz László.  A Fidesz-frakció tagjai, vagy ahogy mi újságírók hívjuk őket: az ország legbátrabb emberei ezzel újfent bebizonyították, hogy senki nem parancsol nekik saját lelkiismeretükön és szakmai meggyőződésükön kívül.

Egyetlen kérdés maradt:

mit lép erre a kormány?

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó