Naponta ellenőrzi a főváros a Lánchíd állapotát, a gyalogoshíd ötletét is újragondolják

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután januárban súlykorlátozást vezettek be rajta, a főpolgármesteri hivatal most úgy döntött, hogy elhalasztja a Lánchíd felújítását. A járvány miatti kormányzati elvonások után újra kell kalkulálni a projektet. Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a helyzetről az ATV Híradójának elmondta, hogy 

"jelen pillanatban az egész projektet áttekintjük, és megnézzük, hogy hogyan tudjuk úgy kialakítani, hogy a legkisebb bevonását tudjuk megtenni a kormánynak. Jelen pillanatban folyamatosan nézzük a Lánchíd állapotát, a Budapest Közút minden nap megnézi a Lánchíd állapotát, és hetente készülnek jelentések. És, kisebb javító munkálatok most is végzünk, hogy fenntartsuk a Lánchíd jelenlegi funkcióját." 

Hozzáette: több forgatókönyvet is megvizsgálnak, ezek közt van, ami szerint a híddal együtt a Váralagutat is lezárják és felújítják, és van, amelyik arról szól, hogy csak gyalogos forgalom lesz a Lánchídon. 

A kormányzatnak hirtelen sürgető lett a felújítás, Fürjes Balázs államtitkár szerint bármikor készek tárgyalni a beruházásról. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér