Naponta ellenőrzi a főváros a Lánchíd állapotát, a gyalogoshíd ötletét is újragondolják

Budapest
2020 május 23., 15:03

Miután januárban súlykorlátozást vezettek be rajta, a főpolgármesteri hivatal most úgy döntött, hogy elhalasztja a Lánchíd felújítását. A járvány miatti kormányzati elvonások után újra kell kalkulálni a projektet. Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a helyzetről az ATV Híradójának elmondta, hogy

"jelen pillanatban az egész projektet áttekintjük, és megnézzük, hogy hogyan tudjuk úgy kialakítani, hogy a legkisebb bevonását tudjuk megtenni a kormánynak. Jelen pillanatban folyamatosan nézzük a Lánchíd állapotát, a Budapest Közút minden nap megnézi a Lánchíd állapotát, és hetente készülnek jelentések. És, kisebb javító munkálatok most is végzünk, hogy fenntartsuk a Lánchíd jelenlegi funkcióját."

Hozzáette: több forgatókönyvet is megvizsgálnak, ezek közt van, ami szerint a híddal együtt a Váralagutat is lezárják és felújítják, és van, amelyik arról szól, hogy csak gyalogos forgalom lesz a Lánchídon.

A kormányzatnak hirtelen sürgető lett a felújítás, Fürjes Balázs államtitkár szerint bármikor készek tárgyalni a beruházásról.