Zavargások törtek ki Minneapolisban és kirúgtak négy rendőrt egy megbilincselt fekete férfi megfojtása miatt

bűnügy
2020 május 27., 05:58

Százak gyűltek össze abban a minneapolisi kereszteződésben, ahol a 46 éves, megbilincselt George Floydot kegyetlen módon megölte egy rendőr. A tömeg rendőrautókra támadt, legraffitizték azt a rendőrörsöt, ahonnan az akcióban részt vevő négy rendőr elindult, a rendőrség pedig könnygázt és gumilövedékeket is bevetett ellenük.

A város polgámestere közben bejelentette, hogy azonnali hatállyal kirúgták azt a négy rendőrt, akiknek az ügyben belső vizsgálat és nyomozás is indult.

photo_camera Fotó: Twitter

A zsarukat termékhamisítás gyanúja miatt hívták ki egy autóhoz. Az akcióról készült közlemény szerint Floydot a kocsi tetején ülve találták, azt gyanítva, hogy valamilyen hatás alatt áll és a férfi kezdetben fizikailag ellállt a rendőri intézkedésnek.

link Forrás

De fegyvere nem volt, és már hátrabilincselt kézzel, arccal lefelé feküdt a földön, amikor az egyik rendőr rátérdelt a nyakára és legalább öt percen keresztül úgy maradt. Annak ellenére, hogy a férfi jó párszor elmondta neki, hogy nem kap levegőt és kérlelte, hogy hagyja abba. Csakúgy, mint az akció miatt összegyűlő járókelők. Mindez az eseményről készült, széles körben terjedő videón is látható és hallható.

De a rendőr addig térdelt a férfi nyakán, míg az mozdulatlanná nem vált. A halálát később, a kórházban állapították meg.