Felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát a Renault

A következő három évben 2 milliárd eurót spórolna a Renault azzal, hogy felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát, mintegy 15 ezer álláshelyet. A francia autógyár pénteken tette volna közzé tervét, de az idő előtt kiszivárgott, így csütörtök este bemutatta azt a szakszervezeteknek. A cég szerint Franciaországban 4600 álláshelyet szüntetnek meg úgy, hogy nem lesznek elbocsátások. A nyugdíjba vonulók munkahelyeit nem töltik majd fel, illetve "önkéntes" távozókkal kalkulálnak. 

A vezető szakszervezeti erő azt kéri a Renault-tól, hogy most már tényleg kezdjenek el tárgyalni, mert eddig ezt nem tették. Így tudnánk megvitatni a lehetőségeket, szociális szempontokat is vizsgálva, mert erről addig nem volt szó, hiszen ez nem csak annyi, hogy most elbocsátanak 4600 embert,

mondta Guillaume Ribeyre, az autógyár szakszervezeti képviselője az Euronewsnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér