Beázott a 15 milliárdból felújított Szépművészeti Múzeum

baleset
2020 június 19., 12:14

A vasárnapi zivatarok során beázott a Szépművészeti Múzeum másfél éve 15 milliárdból felújított Román Csarnoka, írja az Index. Az intézmény nem adott hírt a balesetről, a lapnak az egyik olvasó jelezte az eseményt. A múzeum kommunikációs osztálya az Index megkeresésére arról számolt be, hogy

"a beázás egy műtárgyraktárt is érintett, ott néhány műtárgy kis mértékben megsérült, ezek restaurálással helyreállíthatóak. A vasárnapi nagy felhőszakadást követő további esőzések során az intézmény már nem tapasztalt beázást."

A 2018-as felújításnak része volt a tetőszerkezet renoválása, azért is, hogy az alatt lévő freskókat, termeket megvédjék. A beázás miatt vizsgálatot indított Baán László főigazgató.

"A múzeum vezetése szerint elfogadhatatlan, hogy a nemrég felújított épület beázzon, ezért legjelentősebb hazai építésügyi minőségellenőrzési szervezet, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság bevonásával vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy mi okozhatta az épület beázását,"

közölte a múzeum.