Beázott a 15 milliárdból felújított Szépművészeti Múzeum

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A vasárnapi zivatarok során beázott a Szépművészeti Múzeum másfél éve 15 milliárdból felújított Román Csarnoka, írja az Index. Az intézmény nem adott hírt a balesetről, a lapnak az egyik olvasó jelezte az eseményt. A múzeum kommunikációs osztálya az Index megkeresésére arról számolt be, hogy  

"a beázás egy műtárgyraktárt is érintett, ott néhány műtárgy kis mértékben megsérült, ezek restaurálással helyreállíthatóak. A vasárnapi nagy felhőszakadást követő további esőzések során az intézmény már nem tapasztalt beázást."

A 2018-as felújításnak része volt a tetőszerkezet renoválása, azért is, hogy az alatt lévő freskókat, termeket megvédjék. A beázás miatt vizsgálatot indított Baán László főigazgató. 

"A múzeum vezetése szerint elfogadhatatlan, hogy a nemrég felújított épület beázzon, ezért legjelentősebb hazai építésügyi minőségellenőrzési szervezet, az  Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság bevonásával vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy mi okozhatta az épület beázását,"

közölte a múzeum.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér