35 ezer könyvet és a könyvtári személyzet több tagját is Bécsbe költözteti a CEU

oktatás
2020 június 30., 10:37

„Elnézést kérünk a működési nehézségekért a nyári időszak alatt, 35 ezer darab könyvet és a személyzet több tagját Bécsbe helyezzük át, mivel az egyetem kénytelen az oktatási tevékenysége nagy részét a bécsi kampuszra költöztetni”

- áll a CEU Könyvtár honlapján, a könyvtár nyári használatának szabályait részletező oldal alján. Ugyanezen a honlapon kiderül, hogy a könyvtár tulajdonában összesen több mint 190 ezer könyv, és 177 ezer e-könyv van, a kollekció pedig évente körülbelül 4 ezer könyvvel növekszik.

Az CEU Nádor utcai új kampuszán működő, engedéllyel külsősök számára is használható könyvtár költözéséről eddig nem tett hivatalos bejelentést az egyetemvezetés. Az USA-ban akkreditált mesterképzések Bécsbe költöztetése óta ez volt azon kevés szolgáltatások egyike, ami még Budapesten maradt az egyetem elüldözése után.

Frissítés:

Reagált a CEU a hírre: az egyetem sajtóosztálya közölte, a könyvtár és szolgáltatásai továbbra is elérhetőek maradnak a budapesti kutatóközösség számára a jelenlegi tagsági feltételek mellett, de a könyvtárnak meg kell osztania az erőforrásai egy részét a bécsi és a budapesti kampusz között.

A könyvek nagy része Budapesten marad - állítják, és a Bécsbe költöztetett könyveket is lehet majd használni „könyvtárközi kölcsönzést biztosító együttműködések” formájában.