A kínai hadseregen kezdenek tesztelni egy koronavírus elleni védőoltást

A kínai hadsereg tagjain fogják tesztelni a CanSino Biologics kutatóközpont vakcináját, ami a kutatás eddigi szakaszaiban ígéretesnek bizonyult az új koronavírus okozta megbetegedések megelőzésében, ezért embereken is kipróbálhatóvá vált - írja a Reuters.

Az Ad5-nCoV elnevezésű védőoltás az egyik abból a nyolc vegyületből, ami eljutott ebbe a szakaszba, emberi tesztelését Kínával párhuzamosan Kanadában is jóváhagyták.

A kínai katonákat az elkövetkező egy évben oltják majd be a vakcinával, arról azonban üzleti titokra hivatkozva nem árult el részleteket a CanSino, hogy a beoltás kötelező vagy választható lesz-e.

A világon sehol nem sikerült eddig tömeges/kereskedelmi használatra alkalmas koronavírus-védőoltást kifejleszteni, de nagyjából száz párhuzamosan zajló kutatásból 12 potenciális védőoltás már emberi tesztelési fázisban van.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér