Máris lemondott az Index új vezérigazgatója

politika
2020 június 30., 06:15

Június 30. hatállyal távozik a posztjáról és a cégtől Ződi Zsolt, az Index vezérigazgatója. Ződit egy hete, Pusztay András addigi vezérigazgató lemondása után nevezte ki a cég élére Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ződi távozásáról az Index szerkesztősége a közvéleménnyel egy időben, Bodolai nyilvánosan megjelent közleményéből értesült csak.

Bodolai a Kreatívnak megküldött közleményében azt írja, hogy "[v]ezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index". Ez költői túlzásnak tűnik azután, hogy az Index szerkesztősége két hete átállította a szerkesztőség szabadságfokát jelző barométerét, mely alapján immár veszélyben van a függetlenségük. Az azóta eltelt időszakban kitették a cég igazgatótanácsából a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot, lemondott a szerkesztőség által támogatott vezérigazgató, Pusztay András, és most távozott a Pusztay helyére kinevezett Ződi Zsolt is.

"Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogok követni" - írta Ződi, aki távozása okairól azt írta: "[d]öntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam".

Bodolai a cég pénzügyi helyzetéről azt írta közleményében, hogy "igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására”.