Guillotine-t állított egy csapat tüntető Jeff Bezos Washington DC-beli háza elé

A Twitteren terjedő videók alapján egy guillotine-szerű szerkezetet állított egy csapat tüntető Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa Washington DC-beli rezidenciája elé.

Az esetről a Rupert Murdoch médiamágnás médiabirodalmába tartozó New York Post című tabloid és a konzervatív Fox News tévécsatorna számolt be először. Ezek szerint Bezos háza elé vasárnap estére szerveződött tüntetés, „Bontsuk le a jelent, építsük újra a jövőt!” címmel. A tüntetők azzal vádolják az Amazont, hogy „együttműködik a rendőrséggel a megfigyelésünkben, és rasszista félelemkeltéssel él a profit nevében”. És elítélték azt is, hogy a vállalat elbocsájtotta a márciusban egynapos sztrájkot szervező dolgozóját, Chris Smallst (ami miatt Tim Bray, az Amazon Web Services alelnöke és vezető mérnöke is távozott korábban). „Csatlakozz, hogy most elmondjuk Jeff Bezos-nak: ami sok, az sok!” - írták.

A guillotine előtt egy transzparens volt olvasható: „Támogasd a szegény közösségeket, ne a gazdag embereket” felirattal.

Hogy Bezos az otthonában volt-e az akció közben, nem lehet tudni. A milliárdosnak több más helyen, például Manhattan egyik felkapott negyedében is van háza.

Bezos egyébként a hónap elején maga is beállt a korszellemet érző cégvezetők sorába, és azt nyilatkozta a George Floyd halála miatt indult antirasszista mozgalommal kapcsolatban: az Amazon „boldogan veszít el olyan vásárlókat, akik nem támogatják a Black Lives Matter mozgalmat”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó