Melbourne tíz elővárosát is vesztegzár alá helyezték

Vesztegzár alá helyezik a második legnagyobb ausztrál város, Melbourne tíz elővárosát, hogy megfékezzék a koronavírusjárvány terjedését. Victoria államban, ahol Melbourne is van, az elmúlt 24 órában 64 új fertőzöttet regisztráltak.

Daniel Andrews, az állam miniszterelnöke tájékoztatása szerint a karantén szerda estétől lép életbe azokban a külvárosokban, ahol a legtöbb esetet azonosították. A vesztegzár alatt a lakók csak alapvető cikkek beszerzése, edzés, munkába vagy iskolába járás céljából hagyhatják el otthonukat. A korlátozások betartását a rendőrség felügyeli.

Andrews elismerte, hogy a korlátozások rendkívül fájdalmasak és károsak lesznek az érintett vállalkozások, a többi között a lazítások nyomán nemrég újranyílt szépségszalonok, edzőtermek, könyvtárak és uszodák számára.

A hétvégén Victoria államban mozgósították a hadsereget, hogy a katonák segítsenek megfékezni a vírus terjedését. A hatóságok az utóbbi három napban csaknem 100 ezer vírustesztet végeztek el. Ausztrália más államaiban viszonylag kevés az új fertőzött. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér