Tíz új koronavírusos esetet azonosítottak Magyarországon

4155 főre nőtt a járvány kezdete óta azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt 24 órában tíz új esetet azonosítottak. (Hatot Pest megyében, 1-1-et Budapesten, Fejérben, Nógrádban és Tolnában.

Halálos áldozata nem volt az elmúlt 24 órában a betegségnek, így a járvány kezdete óta 585 halálos áldozatot összesítettek a hivatalos statisztikákban.

Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Ha kevéssel is - hárommal - de ez emelkedett tegnap óta.

A koronavirus.gov.hu nem közöl részleteket az új fertőzésekkel kapcsolatban, így a tájékoztatásukból nem derül ki, hogy milyen körülmények között kapták el a betegséget. Nem tudni tehát, hogy az most elsősorban intézményekben terjed-e, vagy akad még közösségi fertőzés is. A számok alapján mindenesetre azt írják, hogy a járványveszély nem szűnt meg, továbbra is szükség van a járványügyi készültség és néhány alapvető védelmi intézkedés fenntartására.

Vagyis továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedésben. Személyes tapasztalataim alapján úgy érzem, ezt érdemes megismételni, tehát TOVÁBBRA IS KÖTELEZŐ A MASZKVISELÉS AZ ÜZLETEKBEN ÉS A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKÖN!!!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér