Tíz új koronavírusos esetet azonosítottak Magyarországon

POLITIKA
2020 június 30., 06:45

4155 főre nőtt a járvány kezdete óta azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt 24 órában tíz új esetet azonosítottak. (Hatot Pest megyében, 1-1-et Budapesten, Fejérben, Nógrádban és Tolnában.

Halálos áldozata nem volt az elmúlt 24 órában a betegségnek, így a járvány kezdete óta 585 halálos áldozatot összesítettek a hivatalos statisztikákban.

Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Ha kevéssel is - hárommal - de ez emelkedett tegnap óta.

A koronavirus.gov.hu nem közöl részleteket az új fertőzésekkel kapcsolatban, így a tájékoztatásukból nem derül ki, hogy milyen körülmények között kapták el a betegséget. Nem tudni tehát, hogy az most elsősorban intézményekben terjed-e, vagy akad még közösségi fertőzés is. A számok alapján mindenesetre azt írják, hogy a járványveszély nem szűnt meg, továbbra is szükség van a járványügyi készültség és néhány alapvető védelmi intézkedés fenntartására.

Vagyis továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedésben. Személyes tapasztalataim alapján úgy érzem, ezt érdemes megismételni, tehát TOVÁBBRA IS KÖTELEZŐ A MASZKVISELÉS AZ ÜZLETEKBEN ÉS A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKÖN!!!