Kerítést felhasítva szökött meg a karanténból az új-zélandi férfi, hogy alkoholhoz juthasson

külföld
2020 július 10., 12:44

Az új-zélandi kormány közölte, hogy egy harmadik ember is megszökött a koronavírus-gyanús emberek számára előírt kötelező vesztegzár alól: ezúttal egy férfi egy kerítést is átvágott, csak azért, hogy alkoholhoz juthasson, írja a Guardian.

Szerdán egy harmincas éveiben járó férfi szökött meg a számára karanténként kijelölt szállodából, hogy meglátogasson egy szupermarketet. A férfi tesztje azóta pozitív lett. Szintén a héten egy nő egy sövényen is átugrott, hogy kijuthasson a számára kötelező tartózkodási helyként kijelölt szállodából. Később elveszett, és egy rendőrtől kellett segítséget kérnie, hogy visszatalálhasson.

A legutóbbi eset pedig az ötvenes férfi története, aki átvágott egy 1,8 méter magas kerítést is, csak azért, hogy kiszabaduljon a karanténból, és alkoholt vásárolhasson egy italboltban. A férfit őrizetbe vette a rendőrség, pénteken állhat bíróság elé.

A férfi július elsején ért vissza Sydneyből az országba, és eddig mindkét tesztje negatív lett. A szigetországban nagyon komolyan veszik a külföldről visszatérők kérdését, mindenki köteles egy számára kijelölt karanténba vonulnia két hétre. Az eddigi szökések után a rendőrség a térfigyelőkamerák, banktranzakciók és szemtanúk kihallgatása után igyekezett rekonstruálni, hogy a meglépő megfigyeltek kikkel érintkezhettek.

Az elmúlt napokban két új fertőzöttet regisztráltak az országban, mindketten hasonló, ellenőrzött és elkülönített részlegeken vannak. Új-Zélandon jelenleg 1192 koronavírusos betegről tudni, közülük senki sem kap kórházi kezelést.