Szíjj László áll a fideszes csodajachtokat birtokló máltai cég mögött

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az új uniós szabályoknak köszönhetően nyilvánosságra kellett hozni a máltai offshore cégek valódi tulajdonosait, így derült ki, hogy a kormányközeli üzletemberek és fideszes politikusok, köztük Mészáros Lőrinc által is használt Artemy és Lady MRD nevű jachtokat üzemeltető L&L Charter Ltd. valódi tulajdonosa Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó, a negyedik leggazdagabb magyar.

Az Átlátszó az elmúlt években többször írt arról is, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt, osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőgép többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a Lady MRD nevű jacht volt, az Artemy fedélzetén pedig már Mészáros Lőrincet és a fideszes elit más tagjait is lefotózták már.

A Lady MRD nevű jacht egyébként éppen eladó, 16 millió 900 ezer eurót, azaz kicsit kevesebb, mint 6 milliárd forintot kérnek érte. De ha elkel, akkor is Szíjj tulajdonában marad a kisebb jacht, az Artemy.

Szíjj László egyébként egy jórészt állami megrendelésekből meggazdagodott építőipari vállalkozó, akinek Mészáros Lőrinccel is van közös cége. Az oligarcha eddig nem válaszolt az Átlátszó jachtokkal kapcsolatos kérdéseire. (Átlátszó)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér