Új bringasávot alakítanak ki a Ferenc körúton

Budapest
2020 július 24., 07:17

A BKK bejelentette, új bringasáv létesül a Ferenc körúton mindkét irányban, amely a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti kerékpáros hálózatot.

Ugyanakkor ezután a Ferenc körúton a kerékpársáv mellett továbbra is irányonként két forgalmi sáv áll majd rendelkezésre az autósok számára. A tervezett kialakítással a jelenlegi parkolóhelyek egy része megmarad, valamint pótlásként a Közraktár utcában létesítenek újakat.

photo_camera Fotó: MÁRKI Zsolt (BKÜ)

Szintén ferencvárosi fejlesztés, hogy a Bakáts tér környezetében a IX. kerületi önkormányzat új, ideiglenes forgalmi rendet léptetett életbe. Ennek részeként

a Tompa utcában már mindkét irányban végig lehet kerékpározni a Ferenc tér és a Bakáts tér közötti szakaszon, ami fontos kapcsolatot jelent Ferencváros Nagykörúton kívüli és azon belüli területei között.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt – Múzeum körúti kerékpársáv forgalmát.

A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb bringás útvonalává vált.Ferenc körúti meghosszabbításával még többen választhatják ezen az útvonalon autó helyett a kerékpárt, így az autóval közlekedők is jobban tudnak haladni.