Több mint 30 százalékkal esett vissza az amerikai gazdaság az utóbbi hónapokban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Április-júniusban 32,9 százalékkal csökkent az amerikai GDP a kereskedelmi minisztérium első becslése szerint, ami a legrosszabb értéknek számít a negyedéves GDP-adatok számításának kezdete (1947) óta. 

Elemzők átlagosan 34,1 százalékos visszaesésre számítottak az első negyedévben mért 5,0 százalékos csökkenés után. Éves összehasonlításban a második negyedévben 9,5 százalékkal csökkent, az elsőben pedig még 0,3 százalékkal nőtt a reál GDP.  

Az Egyesült Államokban február óta közel 15 millióan veszítették el az állásukat. A múlt héten is 1,43 millióan regisztráltak munkanélküliként. Sorban ez volt a 19. hét, amikor ez a szám meghaladta az egymilliót. 

A becslések szerint az amerikai felnőttek több mint fele él olyan háztartásban, ahol csökkentek a bevételek a járványhelyzet miatt. A közgazdászok szerint a gazdaság talpraállása akár évekig is eltarthat. (BBC/MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér