Egy szemtanú szerint Bill Clinton is járt két lánnyal Epstein szigetén

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy perben, ami Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell ellen zajlott, a New York-i bíróság most olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint egy kiskorú lányt arra kényszerítettek, hogy feküdjön le András Yorki herceggel. A pert Virginia Roberts Giuffre indította 2015-ben Epstein és barátnője ellen, akiket szexuális zaklatással vádolt.  

A dokumentumok szerint Epstein - akit tavaly vettek előzetes letartóztatásba emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával, de váratlanul meghalt a börtöncellájában - kompromittáló adatokat akart gyűjteni András hercegről, ezért arra utasította a lányt, hogy tegyen meg neki mindent, amit csak akar, a részletekről pedig később számoljon be neki. Az amerikai üzletember ezeket az információkat később zsarolásra akarhatta felhasználni. 

A dokumentumból kiderül az is, hogy András herceg pedig azért lobbizott, hogy Epstein kedvezőbb vádalkut köthessen az Egyesült Államokkal.

Bill ClintonFotó: Brian Ach/AFP

A Newsweek pedig arról ír, hogy a bírósági dokumentumokban az is szerepel, hogy  Virginia Giuffre egyszer Bill Clintont is látta Epstein szigetén két fiatal lánnyal. Neki  Epstein arról is beszélt, hogy a volt elnök tartozik neki egy szívességgel. Ugyanakkor a lapnak Clinton szóvivője tagadta a vádakat, azt mondta, a volt elnök sosem volt a  St. James-szigeten. 

Korábban Bill Clinton szoros kapcsolatban állt Epsteinnel, többször is utazott a magángépén, amit a fiatal lányok miatt csak Lolita Expressnek hívtak. Tavaly a Clinton Foundation azt állította, a volt elnök nem tudott azokról a bűnökről, amiket Epstein elkövetett. (Guardian/Newsweek)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó