Több ezren tüntettek a járványügyi szabályok ellen Berlinben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombaton Berlinben több ezren tüntettek a járvány miatt bevezetett intézkedések ellen a Brandenburgi kapunál. A rendezvény mottója „A pandémia vége - A szabadság napja” volt. A Tagesspiegel szerint a megmozduláson főleg konteóhívők, ezoterikus jobboldaliak és szélsőjobboldaliak vettek részt. 

Fotó: Christoph Soeder/dpa Picture-Alliance via AFP

A hivatalos számok szerint demonstráción 17 ezren vehettek részt, de mivel nem tartották be a távolságtartási higiéniai szabályokat, a rendőrség lekezdte feloszlatni a tömeget.

Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

De a Spiegel beszámolója szerint a tüntetők nem akarják elhagyni a helyszínt, sokan egyszerűen leültek a földre. Amikor a rendőrség bejelentette, hogy a tüntetést feloszlatják, a tömeg fujolni kezdett. Ugyanakkor a színpadot kiürítették, és közölték a szervezőkkel, hogy nem tarthatnak több beszédet. A szervezők erre spontán tüntetésre biztatták az embereket. 

Fotó: Emmanuele Contini/NurPhoto via AFP

Németországban újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma: a Robert Koch Intézet adatai szerint szombatra 955 koronavírusos beteget regisztráltak. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér