Maszkellenes aktivisták rohantak meg egy londoni szupermarketet, követelve, hogy a vásárlók álljanak ellen az „új világrendnek”

külföld
2020 augusztus 10., 18:04

A StandUpX maszkellenes aktivistái azt mondták a dél-londoni Morrison's vásárlóinak, hogy álljanak ellen az „új világrendnek”, és vegyék le a maszkjaikat. A tüntetők azt mondták, „a maszkok ártanak nektek”, és néhányuk megafonokba is üvöltözött.

A tüntetők többségén nem is volt maszk, és azt mondták, ne tartsák be az emberek a kormány koronavírus-járvány elleni ajánlásait. Azt mondták: „Arra vagytok kondicionálva, hogy higgyetek el mindent, amit a kormány mond nektek. Sose kérdezettek semmit, csak viseljetek maszkot.”

photo_camera Illusztráció: Glyn Kirk/AFP

Az újvilágrend-ellenes és koronavírus-szkeptikus StandUpX-et Simon Dolan repülési iparmágnás alapította, aki a hónap elején a legfelsőbb bíróságon elvesztette a pert, amivel meg akarta semmisíteni a kormány koronavírus-ellenes korlátozásait.

Júliusban több száz aktivista tüntetett a Hyde Parkban az ellen, hogy kötelező a boltokban maszkot viselni.

Simon Dolan július 6-án azt mondta: „Hiszek mindenki választásának a szabadságában és a személyes szabadságjogok védelmében. A kormány lépései megnyomorítják a gazdaságot, megtagadják a gyerekektől az oktatást, és sértik az emberi jogokat.” (Telegraph)