A Momentum nem támogatja a mohácsi ellenzéki polgármesterjelöltet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A Momentum Mozgalom mohácsi szervezete az elmúlt hónapokban több alkalommal tárgyalt Csorbai Ferenc polgármesterrel az őszi választásokon való együttműködés lehetőségéről. Ebben az időszakban azonban olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson” - írja a párt mohácsi szervezete a Facebookon. 

A Momentumnak elvi kifogása is van Csorbaival szemben, amiért tavaly egyedüli jelöltként is elindult az önkormányzati választáson, miután a fideszes ellenfele elhunyt. „A Momentum Mozgalom demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásainak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás.”

„Mindemellett a Momentum mohácsi szervezete elkötelezett annak érdekében, hogy a Fidesz gőgös, kiskirálykodástól és urambátyámkodástól terhelt mohácsi vezetésének véget vessen. Felelősségünket felismerve és a mohácsi polgárok véleményét meghallgatva úgy döntöttünk, hogy nem indítunk jelölteket a szeptemberi időközi választáson.”

Bár Csorbai tavaly értelemszerűen győzni tudott, a fideszes többségű testület már akkor jelezte, hogy amint lehet, fel fogja oszlatni magát. Erre idén került sor, így szeptemberben időközi választásokat tartanak. 

Még el sem kezdődött a kampány, de máris mindkét fél a választás tisztaságát félti, írtuk pénteki cikkünkben a mohácsi a helyzetről. 

Csorbai tavaly MSZP-s jelöltként indult, most viszont egy új szervezet, a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) egyesület jelöltje lesz. A Fidesz Pávkovics Gábor alpolgármestert indítja. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó