Így hangzik egy közszolgálati kérdés a miniszterelnöknek az állami tévében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A járvány első hullámát Berlinben töltöttem, és azt volt a tapasztalatom, hogy a koronavírus mellett egy másik vírus is pusztított az európai és német sajtóban és politikában, amely Magyarország hitelét igyekezett rontani.”

Az idézet nem a Fidesz egyik politikusától származik, hanem az állami tévé riportere, Volf-Nagy Tünde kezdte így egyik kérdését Orbán Viktor felé a szombat este sugárzott interjúban. Az európai és német sajtó és politika bűneit példákkal érzékeltette, majd azt kérdezte a miniszterelnöktől: „Miből gyökereznek ezek a kritikák?”

Mire Orbán így felelt:

„Nagy állam, nagy arc. A németek valamiért azt gondolják, hogy az ő demokráciájuk valamiért jobb, mint Magyarországé. Tévednek. Valamiért azt gondolják, hogy a sajtószabadság ott jobb állapotban van, mint itt. Tévednek.”

A nagy országoknak van ez a tulajdonságuk Orbán szerint, hogy mindent jobban tudnak, ezt nekünk derűsen kell fogadni, amit a riporter így nyugtázott:

„Hát, ha van az embernek hozzá mindig derűje!”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó