Harminc fertőzött diák és tanár a Lauder Javne Iskolában

járvány
2020 szeptember 14., 17:43

A budapesti Lauder Javne Iskolában folyamatos koronavírus-szűréseket végeznek, így derült ki, hogy huszonegy tanuló és kilenc tanár fertőzött, írja a hvg.hu. Horányi Gábor főigazgató azt mondta, a fertőzések nagy része ahhoz a négy gyerekhez köthető, akik az iskolakezdés előtt osztálykiránduláson voltak, majd fertőzöttnek bizonyultak.

Rajtuk kívül még három diákról tudják, hogy átesett a betegségen, így az ezer fős intézmény 3,3 százalékánál azonosították már a fertőzést.

photo_camera Fotó: Lauder Javne Iskola/Facebook

A szűrést az iskolai közösségi alapból finanszírozzák, amelynek egy részét az iskola, másik részét a szülők adják össze önkéntes alapon.

A karanténba került nyolcadikos osztály tagjainak jövőhéten jár le a karanténja, de a biztonság kedvéért csak negatív teszttel engedik őket vissza az iskolába.

A főigazgató azt mondta, jó kapcsolatot ápolnak a minisztériummal, minden segítséget megkapnak, de a járványügy nincs a helyzet magaslatán. „A fővárosban egyetlen általunk kiszűrt pozitív eset sem kapta meg a piros cédulát, bár önkéntesen egyikük sem hagyta el a lakását” – mondta. Vidéki diákjaiknál nem tapasztaltak ilyen problémát.