A pakisztáni miniszterelnök szerint fellógatni vagy kémiailag kasztrálni kéne az erőszakolókat

külföld
2020 szeptember 16., 07:39

A pakisztán miniszterelnök, Imrán Hán szerint az erőszakolókat és a gyerekmolesztálókat nyilvánosan fel kéne kötni, de legalább kémiailag kasztrálni őket.

Múlt hét csütörtökön járta be a pakisztáni sajtót annak a nőnek története, aki azt állítja, hogy miközben a lerobbant autója mellett a rendőrökre várakozott, két férfi megerőszakolta.

Imrán Hán erre reagálva adott egy interjút a 92 Newsnak, amiben kifejtette, hogy szerinte mi lenne a megfelelő büntetést az ilyen erőszakos cselekményeket elkövetőknek.

„Szerintem az erőszakolót nyilvánosan fel kellene akasztani. Minden nemi erőszakolót és a gyermekmolesztálót nyilvános akasztással kellene büntetni. Nem ismerjük az ilyen esetek valódi statisztikáját, mert nagyon kevés a bejelentés ezekről. Az emberek nem merik jelenteni ezeket az ügyeket, mert félnek vagy szégyellik, ami történt. Senki nem akar erről beszélni” - mondta.

Később viszont hozzátette, hogy az akasztás mégse lenne olyan jó megoldás, mert azt az Európai Unió elítélné, ami hatással lenne a kereskedelmi kapcsolataikra. A miniszterelnök ezért inkább a kémiai kasztrálást javasolja, hogy ezek a bűnözők ne tudják újra elkövetni a tettüket. (CNN)