Németország több mint 1500 menekültet fogad be a leégett leszboszi menekülttáborból

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Németország kedden úgy döntött, hogy befogad több mint 1500 menekültet, miután több ezer ember vált hajléktalanná, amikor leégett Európa legnagyobb menekülttábora Görögországban. 

A teljesen leégett Moria táborból 408 családból 1553 regisztrált menedékkérőt enged letelepedni Németország, de az ország korábban már megegyezett arról is, hogy a leszboszi menekülttábor leégésétől függetlenül beengednek 1200 menedékkérőt, köztük 200 kísérő nélküli kiskorút és 243 orvosi ellátást igénylő gyereket.

„Németország összesen mintegy 2750 embert fog befogadni a görög szigetekről” - jelentette be Angela Merkel szóvivője, Steffen Seibert.  

A döntést sokan bírálták a kormányon belül is, ugyanis több képviselő szerint ezzel várni kellett volna addig, amíg az Európai Unió egységesen nem hoz egy döntést arra, hogy hogyan kezeljék a görög krízist. A képviselők attól is tartanak, hogy politikailag népszerűtlen benyomást kelthet a döntés, mint ahogy 2015-ben, amikor megnyitották a német határokat, ami egy óriási menekültáradatot gerjesztett. (NewYorkTimes)