Az istvántelki vasúti temető rohadó csarnokával üzeni Trump kampánya, hogy Biden túl gyenge amerikai munkahelyek megmentéséhez

érdekes adat
2020 szeptember 21., 08:41

A november 3-i választásra ráfutva felpörgött az Egyesült Államok elnöki címéért induló jelöltek: a republikánus Donald Trump és a demokrata Joe Biden kampánya, és az amerikai kampányfinanszírozási rendszerben működő kampánytámogató szervezetek (PAC-ek) is aktivizálják magukat.

Egyikük, a Trumpot támogató America First legutóbbi húzása egy fél perces reklámspot Joe Biden alkalmatlanságáról, melynek fő üzenete:

Biden túl gyenge vezető lenne ahhoz, hogy amerikai munkahelyeket mentsen.

Csakhogy a CBS News hírcsatorna felfedezte: a kampányvideóban egy félrevezető illusztráció is szerepel. Az ötödik másodpercnél egy olyan elhagyott gyárépület képe villan fel a kisfilmben, ami nem Amerikában, hanem Magyarországon készült.

photo_camera Forrás: cbsnews

A kép a Budapest IV. kerületében található istvántelki MÁV vasúti járműjavító műhely (az egykori Landler Jenő Járműjavító) területén készült, egy elhagyott csarnokban - tudta meg a CBS a kép készítőjétől, Svéd Olivértől, aki a shutterstock oldalon tette megvásárolhatóvá a fotót.

Svéd azt nyilatkozta, nem sejtette, hogy a képet egy amerikai politikai hirdetésben láthatja viszont, de nem igazán lepődött meg rajta, hiszen a fotói általában sok letöltést kapnak az Egyesült Államokból.

Az America First kampányszervezet egyelőre nem kommentálta a hírt.