Késes támadás történt Párizsban, egy gyanúsítottat elfogtak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Négy ember megsérült Párizsban egy pénteki késes támadásban, kettejük állapota súlyos. A rendőrség közlése szerint egy gyanúsítottat elfogtak, a hírek szerint véres volt a ruhája. Legalább egy tettes azonban elmenekült a támadás helyszínéről, ahol a beszámolók szerint machetét vagy húsvágó kést találtak.

Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Az eset a Charlie Hebdo egykori szerkesztőségének közelében történt. Nem tudni, van-e összefüggés, de szeptemberben kezdődött a bírósági eljárás 14 ember ügyében, akik a vád szerint közreműködtek a szatirikus lap 12 munkatársának halálával végződő, 2015-ös dzsihádista terrortámadásban. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!