Tarlós szerint ha 2022-ben az ellenzék nyer, "könnyen számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára"

politika
2020 október 05., 03:21

„A kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat A hangulatra, az érzelmekre, az indulatokra épít az ellenzéki kommunikáció, ami fokozódni fog az előttünk lévő másfél évben,” mondta Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A volt főpolgármestert most annak apropóján kérdezték, hogy megkapta a Budapest díszpolgári címet. Miután sokadszorra is elmondta, hogy mit gondol Karácsony Gergelyről, és az általa vezetett önkormányzatról, a 2022-es országgyűlési választásokról kérdezték Tarlóst. Kijelentette:

„Ha a jelenlegi heterogén ellenzék a Fidesz valós vagy vélt hibáira hivatkozva mégis megnyerné a választást, annak több durva következménye lehet. A DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozataiból kiindulva esetleg könnyen számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára. Ez kellemetlen társadalmi esemény, de lenne ennél súlyosabb is. A legfontosabb sorskérdések kezelése tekintetében (illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) 180 fokos fordulat állna be.”

Arra a kérdésre, hogy mi döntheti majd el a választást, azt válaszolta, hogy az, hogy "a bizonytalanokat, a jelenleg egyik párthoz vagy csoportosuláshoz sem húzókat ki szólítja meg hatékonyabban." Hozzátette: "egyre több tény mutat arra, hogy a baloldal budapesti győzelmében nagyon nagy szerepe volt annak a több tízezer itt élő külföldi állampolgárnak, akiket különböző csatornákon hatékonyan ért el az ellenzék. Ebben nagy szerepe volt az on­line fórumoknak, bérkommentelőknek is, akik a legképtelenebb, sokszor egyenesen aljas, szervezett hangulatkeltést folytattak." A megoldást is elárulta, szerinte a kormánypártnak "ismételni, ismételni és ismételni" kell a tényeket.

„De nem mindegy, hogy mit és hogy. Azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon sokan – főleg Budapesten – vevők a tényeket nélkülöző, csupán a negatív érzelmekre ható ellenzéki kommunikációra,”

mondta. Tarlós azzal a zárta a beszélgetést, hogy megállapította:

„Nem a teljesítmény alapján dől el ma Magyarországon egy választás, hanem azon, hogy ki, milyen hangulatot tud teremteni.”