Gulyás: 20 százalékos béremelés az ápolóknak is

politika
2020 október 08., 06:53

„Mindehol felfutó ágban van a második hullám, Magyarország most is a jobban védekezők közé tartozik,” jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely szerint az emberi életek védelme a legfontosabb, ezért az elhunytak számát, illetve arányát kell figyelni. Míg van, ahol az egymillió lakosra eső áldozatok száma több mint hétszáz, addig Magyarországon ez 90. A védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak. Az orvosok mellett az ápolók is béremelést kapnak:

november elsejétől 20 százalékkal, 2022 januárjától további 30 százalékkal keresnek majd többet.

Gulyás szerint példátlan, ebben a kormányzati ciklusban 72 százalékkal nő az ápolók bére. Az orvosok béremeléséről döntöttek, a vitás kérdéseket részletszabályokban rendezik majd. Közölte még, hogy a szerdai kormányülésen elfogadták, hogy

  • egyszerűsödhetnek a jövőben az építésügyi eljárások,
  • meghosszabbítanák a hitelmoratóriumot. Bizonyos csoportoknak, többek közt a nyugdíjasoknak, gyermeket nevelőknek, közfoglalkoztatottaknak, illetve azoknak a cégeknek, amiknek legalább 25 százalékkal visszaesett a bevétele, továbbra sem kellene fizetni a törlesztőrészleteket.
link Forrás

A közmédia román helyhatósági választásokról szóló kérdésére adott válaszában a miniszter kijelentette, hogy mivel a Momentum a kampányban az RMDSZ-szel szemben egy román pártot támogatott,

"a Momentumra joggal tekinthetünk mint román pártra."

link Forrás

A Színház- és Filmművészeti Egyetemnél történteket, hogy a tiltakozó hallgatók nem engedték be az intézmény frissen kinevezett kancellárját az épületbe, úgy kommentálta, hogy

az egyetemen nem kérhető számon, hogy a szórakoztatóipar mindig is közel állt hozzá. Az ott tanulók most ezt előrehozták.

Arról, hogy a Meseország mindekié című mesekönyv állítólag több fővárosi óvoda polcain is ott van, Gulyás Gergely kijelentette:

"Nincs helye a homoszexuális propagandának nevelési intézményekben. Meg kell vizsgálni, hogy megvalósul-e a kiskorú veszélyeztetése bűncselekményi tényállása."