A vízelvezető árkon próbálták megkerülni a határzárt, de jelzőtáblákból épített hídon keresztül se tudtak a sárból kijutni

bűnügy
2020 október 09., 07:49

Le volt zárva a szlovéniai határátkelő, ezért a vízelvezető árkon keresztül próbált áthajtani egy román család a határon, de pechjükre a sok esőzés miatt elakadt az autó a sárban, a rendőrség pedig eljárást indított ellenük.

A járványhelyzet miatt ideiglenesen betonelemekkel zárták a bödeházi határátkelőt, ahol a rendőrök sárba süllyedve találtak rá a svéd rendszámú személyautóra, amelyben öt román állampolgár, köztük három gyerek ült.

A terv az lett volna, hogy egyszerűen a vízelvezető árkon keresztül megkerülik a betonelemeket, de túl ázott volt ehhez a talaj.

Hogy kiszabadítsák az autót a közúti jelzőtáblák talpait fektették az árokba, a jelzőtáblákat pedig a kerekek alá rakták, de így sem tudtak kijutni a kocsival.A rendőrök a szabálysértésnek számító tiltott határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást, a járműben utazó nőt pedig közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsították, mert a közúti jelzéseket ő távolította el a határátlépési pontnál. (MTI)