Negatív lett a lengyel kormányfő tesztje, de így is marad még karanténban

külföld
2020 október 14., 01:58
Morawiecki miniszterelnök
photo_camera Morawiecki miniszterelnök Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via AFP

Negatív lett a karanténban lévő lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki vírustesztje - közölte Piotr Müller kormányszóvivő. Hozzátette, hogy a miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást.

Korábban Morawiecki a Facebookon azt jelentette be, hogy kötelező karanténba vonul miután egy olyan emberrel érintkezett, akiről kiderült, hogy vírusfertőzött. Az illető, egy kormányalkalmazott, a lengyel kormányőrség (SOP) tisztje. A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia.

Michal Dworczyk, a miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője egy sajtóértekezleten elmondta, hogy Morawiecki egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban és „a körülményekhez képest jól érzi magát”.

Lengyelországban a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei. Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a fertőzöttek száma. Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, ezzel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret. Több mint 3100 ember meghalt. (MTI)