Koronavírusos az osztrák külügyminiszter

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Feltehetően az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői, luxemburgi találkozóján kaphatta el a koronavírus-fertőzést Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszer, közölte a bécsi külügyi szóvivő.

A politikus szerdán részt vett a kormányülésen, és bár mindenki maszkot viselt, tesztelik a kormánytagokat, akárcsak a minisztériumi és parlamenti dolgozókat, akikkel Schallenberg kapcsolatba került. 

Alexander SchallenbergFotó: German Federal Foreign Office //Anadolu Agency via AFP

Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

A luxemburgi találkozón Szijjártó Péter külügyminiszter is ott volt. (via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!