Koronavírusos az osztrák külügyminiszter

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Feltehetően az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői, luxemburgi találkozóján kaphatta el a koronavírus-fertőzést Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszer, közölte a bécsi külügyi szóvivő.

A politikus szerdán részt vett a kormányülésen, és bár mindenki maszkot viselt, tesztelik a kormánytagokat, akárcsak a minisztériumi és parlamenti dolgozókat, akikkel Schallenberg kapcsolatba került. 

Alexander SchallenbergFotó: German Federal Foreign Office //Anadolu Agency via AFP

Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

A luxemburgi találkozón Szijjártó Péter külügyminiszter is ott volt. (via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót