Több újrafertőződött koronavírusos is van Magyarországon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több olyan ember is van Magyarországon, akik újrafertőződtek a koronavírussal, derült ki az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatójából. 

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint tudnak-e hazánkban újrafertőzött emberekről, az országos tisztifőorvos azt válaszolta:

„Igen, tudunk. Néhány esetet említettek a klinikus kollégáink, hogy vannak olyan személyek, akik a tavaszi hullámban is érintettek voltak, majd meggyógyultak, és most sajnos ismételten potizitivitást találtak náluk. Tünetekkel, tehát betegként jelentkeztek ismételten.”

Emellett azt is elmondta, hogy összesen 11 14 év alatti gyereket ápolnak koronavírussal kórházban, de egyikük sem szorul lélegeztetőgépre, jó általános állapotban vannak, csupán az alapbetegségeik miatt van szükség a kórházi megfigyelésre. 

Az M1 arra kérdezett rá, hogy az elvégzett tesztek száma megfelel-e a WHO ajánlásának. A WHO ajánlása szerint ugyanis akkor tartható kordában a járvány, ha az elvégzett tesztek száma és a kimutatott pozitív esetek aránya nem haladja meg az 5 százalékot. Ez nálunk vasárnap 16 százalék volt, de Müller Cecília tisztifőorvos szerint:

„ Azóta (tavasz óta) bőséggel vannak más mutatók is, Magyarország megfelel a WHO előírásainak, elegendő tesztet végzünk.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!