Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 117 Σ 4 008
Fertőzöttek + 3 929 Σ 181 881
Gyógyultak + 681 Σ 44 020
Tesztek + 10 144 Σ 1 528 302

160 orvostanhallgatót rendelnek ki koronavírus-tesztelésre

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Semmelweis Egyetem 120 orvosis és 40 fogorvos hallgatóját is bevonják a koronavírus-tesztelésbe, áll egy szerdai rektori utasításban. E szerint az operatív törzs a mintavételi kapacitás bővítése érdekében konténeres szűrőállomást hoznak létre, ahol a hallgatók munkájára is szükség lesz. 

A feladat feltétele az érvényes jogosítvány és legalább két éves vezetési gyakorlat. A hallgatók szállást és étkezést kapnak. 

Szerdán Győrfi Pál, a Mentőszolgálat szóvivője is beszélt arról, hogy a következő napokban „200 új mintavételi egységet állítanak be országszerte”. Az MTI azt írta, az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a Belügyminisztérium biztosítja, a képzését pedig a Mentőszolgálat felel. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!